Harmonie geeft zomergevoel extra glans

Het Campanulaplein afgelopen vrijdagavond, de zon, rond dertig graden, een mooi aantal muziekliefhebbers én Harmonie Sint-Michaël, dat met al zijn orkesten haar muzikale kunnen liet horen. Een entourage voor het traditionele Zomeravondconcert, die na afloop al deze aanwezigen tot tevredenheid stemde.

Optreden harmonieorkest

Exact 7.00 uur is het als het presentatrice Anita van Hout als eerste de slagwerkgroep van de harmonie aankondigt. Instructeur Tonn van de Veerdonk heeft met zijn slagwerkers een gevarieerd repertoire klaarstaan. Klassieke slagwerknummers als een Bongo Party, afgewisseld met het meer moderne Multi Color. Vervolgens het leerorkest van de harmonie. Een orkest voor muzikanten die nog niet zo lang muziek maken. Daarna het dag- en avondorkest, met als laatste het harmonieorkest. Opvallend is dan de enthousiaste reactie van het publiek op  de James Bond-medley. Twee genieters, vaste bezoekers van het zomeravondconcert, Gerard en Ank Katoen hebben dan hun ‘oordeel’ al klaar: “Het leuke van deze avond is dat iedereen op zijn of haar niveau muziek maakt en dat vinden wij fantastisch om te zien.”

Dirigent Henk Mertens  met publiek op achtergrond

Dan moet de afsluiting van het officiële gedeelte nog komen. Het verenigingsorkest, een combinatie van alle orkesten van de harmonie samen. Elk orkest draagt een nummer aan, te dirigeren door de eigen dirigent. Sylvester (12 jaar), lid van het leerorkest, geniet nog na van de prestatie in dit grotere geheel: “Ons eigen nummer (Wiener Strauss) ging nu ineens veel sneller, maar ik kon het prima volgen! Het was super om samen met de rest muziek te maken. Dat moeten we vaker doen.”

Afteren met We Heur ik

En dan is het afgelopen, althans het concert zelf. Reden om naar huis te gaan is er allerminst. Tijd om te ‘afteren’. De nazit met de Dungense muzikanten van ‘Wè Heur Ik’. Nog meer leven, nog meer sfeer op het Campanulaplein. De zomer zet door, de harmonie neemt haar jaarlijkse periode van pauze. Wim Bouwman, namens de harmonie medeorganisator, constateert tevreden: “Het was weer een zeer gezellige avond. Goed om zo met elkaar terug te kijken op het afgelopen seizoen. Dat heeft vanavond bewezen.” Intussen is het rond middernacht op het zomerse Campanulaplein.

Wil je ons nieuws delen?
Scroll naar boven