Opleidingstrajecten

Wij bieden een opleidingstraject aan met als uitgangspunt dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, kan beginnen met het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument.

Opleidingstraject

Misschien heb je altijd al een instrument willen spelen, maar is het er tot nog toe niet van gekomen. Misschien heb je er nog nooit bij stilgestaan dat je een instrument kunt bespelen of kwam het er gewoon niet van. Misschien wist je ook niet hoe je dat moest aanpakken.

Muziekvereniging Sint-Michaël heeft daar een oplossing voor. Wij bieden een opleidingstraject aan met als uitgangspunt dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, kan beginnen met het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument.

Ons opleidingstraject wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Vrienden van Muziekvereniging Sint-Michaël. Onze vrienden spannen zich ieder jaar weer opnieuw in om de muziekopleiding van jeugd in Sint-Michielsgestel te kunnen blijven aanbieden en daar zijn wij hun uiteraard zeer dankbaar voor! Onze vereniging heeft tijdens het Zomeravondconcert 2015 een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van € 2.500,- euro ten behoeve van onze jeugd!!!

Dagorkest

Blaasinstrumenten

Voor het opleidingstraject voor blaasinstrumenten werken wij samen met Médèz, een school voor muziek, dans en zang. Onze vereniging is medeoprichter van Médèz en daarom zijn wij nauw betrokken bij de muzieklessen die aangeboden worden door Médèz. Indien je lid bent van onze vereniging krijg je bij Médèz tegen een gereduceerd tarief muziekles van een professionele muziekdocent. Omdat je lid bent van onze vereniging leer je meteen, onder begeleiding, samen te spelen met andere muzikanten. Dit leer je in onze blazersklas.

Slagwerkgroep

Slagwerk

Voor slagwerkers geldt een vergelijkbaar traject als dat van de blazers. Muziekvereniging Sint-Michaël werkt bij het slagwerk intensief samen met Rhythm Impact te Berlicum. Wanneer je een lespakket hebt afgesloten bij Rhythm Impact en lid bent van Muziekvereniging Sint-Michaël krijg je in Sint-Michielsgestel individueel les van een instructeur van Rhythm Impact en mag je daarnaast deelnemen aan de slagwerkgroepen van Muziekvereniging Sint-Michaël.

Opleiding

Wij bieden een opleidingstraject aan met als uitgangspunt dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, kan beginnen met het bespelen van een blaas- of slagwerkinstrument. 

Wij worden gesteund door

Scroll naar boven
Na het behalen van je A diploma ga je naar het leerorkest. In het leerorkest leer je om moeilijkere stukken samen onder de knie te krijgen onder leiding van een professionele dirigent. Samen met de dirigent en de jeugdcommissie zal er worden gekeken naar je niveau en zal je worden begeleid naar een hoger niveau met leuke uitdagingen. Wanneer je je B-diploma hebt behaald of B-niveau hebt, en er plaats is in het harmonieorkest, stroom je door naar het harmonieorkest. In het harmonieorkest kom je in aanraking met zeer uitdagende stukken en leer je binnen het orkest, binnen je instrumentengroep en door middel van ensembles de moeilijkste ritmes onder de knie te krijgen. Kijk voor de tarieven van muziekles op www.medez.nl of informeer vrijblijvend bij ons secretariaat.
Je begint de slagwerkopleiding op de kleine trom, maar al snel leer je ook verschillende percussion instrumenten te bespelen zoals bongo’s, conga’s, drumstel, klein percussie, enz. In slagwerkgroep sectie C kun je samen met andere slagwerkers op een gezellige en leuke manier leren om samen slagwerkinstrumenten te bespelen. Ook bij het slagwerk geldt dat je kunt doorstromen naar een hoger niveau zodra je je A-diploma hebt behaald. Je komt dan in slagwerkgroep sectie B. In deze sectie ligt het niveau weer net wat hoger zodat je weer voldoende wordt uitgedaagd en je weer kunt bijleren. Na het behalen van je B-diploma stroom je door naar slagwerkgroep sectie A. Onder leiding van Ton van de Veerdonk krijg je de meest uitdagende slagwerkpartijen voor je en ga je met elkaar tot het uiterste om deze voor het publiek te spelen. Mocht je zelf al les hebben bij een andere muziekschool of bij iemand privé, ben je uiteraard ook welkom om deel te nemen aan een van onze orkesten of slagwerkgroepen. U kunt zich aanmelden voor een opleiding voor een blaasinstrument of voor het slagwerk via het opsturen van een aanmeldingsformulier door dit per e-mail of post te verzenden naar het secretariaat.