Harmonie Sint-Michaël in kerstsferen

Huizen worden versierd, de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen, de dagen worden korter. Je merkt aan alles: het is weer bijna KERSTMIS! Om helemaal in de kerstsferen te komen geeft het harmonieorkest van Harmonievereniging Sint-Michaël op zondag 10 december een groot Kerstconcert.

Het harmonieorkest bestaat uit ruim veertig leden en kenmerkt zich door een veelzijdig repertoire. Dit heeft in het verleden geleid tot vele mooie concerten zoals een Weense avond, maar ook een gamesconcert heeft het orkest gegeven. Elk jaar probeert het harmonieorkest iets vernieuwends en unieks te doen. Voor dit concert gaat het orkest daarom de samenwerking aan met Vimbai Zimuto uit Zimbabwe. De dirigent van het orkest Henk Mertens heeft Vimbai leren kennen tijdens de Africa Expo in Eindhoven waar hij met een ander orkest mocht optreden. Hier was het publiek en Henk zeer onder de druk van de muzikaliteit van Vimbai. Voor dit concert heeft Henk haar over weten te halen om naar Sint-Michielsgestel te komen. Vimbai zingt AfroJazz, Afro pop, Traditional African music, Choral and opera. Vimbai bespeelt daarnaast enkele klassieke Afrikaanse muziekinstrumenten zoals de Mbira (duimpiano) en de marimba. Vimbai’s inspiratie komt uit het dagelijkse leven en dat kan worden bevestigd door haar lyrische inhoud. Haar doel is om anderen te inspireren. Speciaal voor dit concert heeft ze een van haar eigen nummers laten arrangeren om het samen met het harmonieorkest ten gehore te brengen. Daarnaast zullen Vimbai en het orkest enkele andere liederen ten gehore brengen.

Vimbai Zimuto

Naast de samenwerking met Vimbai speelt het harmonieorkest ook diverse nummers met een kerst karakter. Hier wordt een reis gemaakt met de bekende melodie van de kersttruck uit de bekende Coca-Cola reclame tot aan minder bekende kerst liedjes uit Polen. Dit alles kunt u op zondag 10 december vanaf 19:00 meebeleven met het harmonieorkest in de Meander. Kaartjes zijn voor 10 euro te koop bij Jens mannenmode en bij de Meander, beide in Sint Michielsgestel. Ook kunt u kaartjes reserveren via het mailadres ocho@harmoniesintmichielsgestel.nl.

Muziekvereniging Sint Michael Kerstconcert 2023
Wil je ons nieuws delen?
Scroll naar boven