OK en Harmonie vermaken de jeugd muzikaal

Op zondagochtend 2 juli vond in de grote zaal van de Meander een bijzondere uitvoering plaats, waarbij toneelvereniging OK en muziekvereniging Sint-Michael de handen in een sloegen voor de jeugd van Sint-Michielsgestel. Het centrale thema van de ochtend was ‘helden’.

jeugd muzikaal

De harmonie trapte af met een medley van diverse James Bond titelsongs. Dit leidde vooral bij de iets oudere aanwezige jeugd tot een grote mate van herkenning. Vervolgens kwamen Inspector Gadget en The Incredibles aan bod. Hierbij viel een vreemd figuur tussen de harmonie op. De muzikanten leken dit niet te merken, maar het leidde in de zaal tot de nodige onrust. Vervolgens verscheen daar superman, de grote held van presentatrice Mia Michels van OK.

‘Frustratie’

Echter toen het nummer werd ingezet ontstond veel irritatie bij de harmonie, omdat de instrumenten niet leken te werken. Enkele muzikanten moesten vanwege hun frustratie zelfs naar de wc. Gelukkig voor de bezoekers was het leerorkest van de harmonie ook aanwezig. Dat speelde een aantal nummers waaronder een heus rocknummer. In de tussentijd dachten de presentatrice en dirigent Henk Mertens van de harmonie na over een oplossing, om het programma te kunnen vervolgen. Samen met de aanwezige bezoekers vonden de twee een drietal grote ballonnen in de zaal waaruit geluid kwam.

Overzicht foto

Leren spelen

Na onderzoek en goedkeuring van de dirigent bleek hierin het geluid van de harmonie te zitten. Nadat dit was teruggeven aan de harmonie klonk de harmonie weer als normaal. De dief, gespeeld door Hannie van Zon, kwam daarop tevoorschijn en bekende het geluid van de harmonie te hebben gestolen. De bekentenis luidde als volgt: “Ik vind het geluid van de harmonie zo mooi, daar wilde ook thuis van kunnen genieten. Alleen, ik kan geen instrument spelen en kan dat ook niet leren”. 

Bijzonder figuur in de harmonie

Iedereen kan muziek maken

De harmonie en het leerorkest speelden daarop samen het nummer de Pink Panther, met een mooie trompetsolo door de 17-jarige Gijs Muselaers. Deze leerde trompet spelen bij het leerorkest en stapte daarna over naar het harmonieorkest. Hiermee bewezen de muzikanten aan het publiek dat iedereen een instrument kan leren spelen. Bij het naar buitengaan kregen alle bezoekers een ijsje aangeboden van OK en de Harmonie. Jory van Grinsven, lid van de jeugdcommissie van de muziekvereniging: “We hopen dat de aanwezige kinderen en andere bezoekers hebben gezien dat muziek maken leuk is én dat iedereen het kan leren”.

Wil je ons nieuws delen?
Scroll naar boven