Zonnig Kioskconcert door Avondorkest

Zondagmiddag 4 juni was het er weer, het inmiddels traditionele kioskconcert van het avondorkest van muziekvereniging Sint-Michaël. Plaats van handeling als vanouds bij de kiosk in het sfeervol ingerichte park De Kleine Ruwenberg. Net als ieder jaar op uitnodiging van het avondorkest een bevriend orkest, om samen op te treden. Dit jaar was de beurt aan de nieuw opgerichte Gestelse blaaskapel A♭surd. Onder een heerlijk zonnetje kregen de bezoekers een gevarieerd repertoire voorgeschoteld, zorgvuldig samengesteld door de dirigente van het avondorkest Bianca Kuipers.    

Het organiserende avondorkest begon de middag en trakteerde het publiek op veel variatie in de muziekstukken. Saskia van Bommel praatte de middag aan elkaar. Dankzij haar toelichting maakte het voor publiek duidelijk wat ze konden verwachten van een nummer. Oudere nummers en hedendaagse nummers wisselden elkaar in vlot tempo af. Opvallend waren de schitterende solo’s die door het park klonken. Een daarvan, gespeeld door Stan van Rooij, was het nummer Bella Ciao, de titelsong van de voormalige hit serie op Netflix La casa de papel.

Maar ook Franse chansons kwamen voorbij waardoor het publiek zich mede dankzij het zonnetje af en toe in een Frans dorpje waande. Een van de bezoekers vatte het optreden als volgt samen: “Leuke nummers! En tot mijn verrassing ook modernere nummers, die  elkaar in vlot tempo afwisselden. Een middag als deze is voor mij zeker voor herhaling vatbaar.”

Absurd

Na een snel changement was het de beurt aan A♭surd om van zichzelf te laten horen. Deze nieuwe kapel heeft pas een paar optredens gegeven en staat daarmee nog in hun kinderschoenen. Piet Verhagen was als bezoeker bij het concert aanwezig. Hij vat het optreden van A♭surd samen: “A♭surd is een leuke swingende groep met een aantal jonge muzikanten. Ik hoop ze de komende jaren gaan groeien en dat ik ze nog vaak in deze samenstelling mag horen”. Wat opviel in de repertoirekeuze van A♭surd is dat ruimte was voor enkele internationale klassiekers zoals Sweet Child o’Mine, maar ook Limburgse hits zoals Vergeate van Rowwen Hèze.

Foto-impressie van Kioskconcert 2023 (foto’s Gerrit Lengkeek)

Rond 16:45 was het live gedeelte afgelopen en volgdenn de bedankjes aan de muzikanten. werden de deelnemende blaasmuziekgroepen bedankt door Hans Olijslagers bestuurslid van de muziekvereniging. Zoals Hans in zijn dank woordje terecht zei het avondorkest en A♭surd hebben samen laten horen dat je een verrassende en geslaagde middag kunt hebben met enkel blaasmuziek. Na het live gedeelte zochten publiek, avondorkest en A♭surd elkaar op om gezellig samen onder het genot van een drankje na te praten over het concert.

Wil je ons nieuws delen?
Scroll naar boven